Helsinki Ballet

Helsinki Ballet taiteellisena johtajana toimii Iiris Salmenmaa. Helsinki Ballet toimii tällä hetkellä pääsääntöisesti nuorisopainotteisesti Helsinki Junior Ballet:na.

Helsinki Junior Ballet


Helsinki Junior Ballet toimii Helsinki Ballet:n alla. Helsinki Junior Ballet on yli 13-vuotiaiden edistyneen tason tanssijoiden esiintyvä ryhmä. Helsinki Junior Ballet:n kaikki tanssijat treenaavat monipuolisesti eri tanssilajeja painottaen klassista balettia. Ryhmän esitykset ovat sekä klassisen baletin ohjelmistoa, neoklassista balettia että nyky- ja showtanssia. Kotipaikkamme on Helsinki, mutta ryhmä tekee esiintymisiä ympäri Suomea sekä myös ulkomailla.

Helsinki Ballet taiteellisena johtajana toimii Iiris Salmenmaa. Iiriksen teoksissa on usein näyttäviä isoja kokonaisuuksia, upeaa visuaalisuutta sekä tanssin liikekieli on kauniin lyyristä. Iiris on opettajana ja koreografina luova, innostava ja energinen. Tanssijat pääsevät tanssimaan paljon ja vuosi Helsinki Junior Ballet -ryhmässä antaa tanssijalle mahdollisuuksia päästä esiintymään ammattilavoille suuriin kokonaisuuksiin, parantamaan tanssitekniikan ja tanssi-ilmaisun osa-alueitaan. Sanalla sanoen upea väylä kohti tanssin ammattilaisuutta.

Kausi 2023-2024

Helsinki Junior Ballet harjoittelee kaudella 2023–2024 yhteensä 8 sunnuntaina. Harjoitukset pidetään tanssikoulu Tanssilan tiloissa Haagassa (Nuijamiestentie 3A, 00400 Helsinki). 

Helsinki Junior Ballet -ryhmällä on tulossa omat kokoillan teokset kaudella 2023–2024 (1-2kpl). Aikataulut varmistumatta.

Haku kaudelle 2023–2024

Helsinki Junior Ballet:n hakutilaisuus pidetään 6.5.2023 klo 17.00-18.30 Tanssilan tanssikoululla Haagassa. Ilmoittautuminen hakutilaisuuteen tapahtuu Tanssilan nettisivujen kautta. Jokainen on tervetullut hakutilaisuuteen eikä tanssijan tarvitse olla Tanssilasta. Tanssilan edustusryhmien ja edustusplus-ryhmien tanssijat saavat alennusta Helsinki Junior Ballet -ryhmän kausimaksusta. Ryhmään valitaan max. 24 tanssijaa. Hakijoilta odotetaan jatko- tai edistyneen tason tanssitaitoja nyky- ja showtanssissa sekä baletissa. Hakea voivat yli 13-vuotiaat tanssijat.

Ryhmä sopii edistyneen/jatkotason balettitaustan omaaville nuorille tanssijoille. Ryhmä toimii osittain yhteistyössä baletin ammattilaisten kanssa.

Taiteellisena johtajana ja pääkoreografina toimii Iiris Salmenmaa. Tulevat teokset tulevat olemaan nykybalettia ja showtanssia yhdistäviä kokonaisuuksia.

Aikataulut kaudella 2023–2024

Kauden aikana työstetään kokoillan teos n.45min.

Tanssijat sitoutuvat muistelemaan ja harjoittelemaan omia osuuksiaan myös itsenäisesti. Jos tanssija on poissa tunnilta, on hän velvollinen harjoittelemaan harjoitellut osuudet videotallenteelta seuraavan harjoituskertaan mennessä.

Kesäkuun koreografiaharjoitukset (10h) 

to–pe 8.–9.6 klo 10.00-14.30
to–pe 15.–16.6. klo 10.00–14.40 

Elokuun koreografiaharjoitukset (8h)

to-pe 3.–4.8. klo 17.00-19.00 

to–pe 10.-11.8. klo 17.00-19.00 

Syksyn koreografiaharjoitukset (20h): sunnuntaisin klo 10.30-13.00. Sunnuntait: 

su 3.9. 

su 10.9. 

su 17.9. 

su 1.10.
su 8.10
su 5.11.
su 12.11
su 3.12


Näyttämöharjoitukset (väh.2h) ja esityspäivän harjoitukset ja näytös // Pvm ei varmistunut vielä. Päivitetään myöhemmin. 

Kevään 2024 aikataulut eivät ole vielä julkistettuna.

Hinta

Ryhmän toimintaa tukee yksityiset tahot. Lisäksi Tanssilan tanssikoulu kannustaa edistyneimpien oppilaidensa (edustusryhmien ja edustusplusryhmien oppilaat) osallistumista ryhmän toimintaan -50% alennuksella.

Junior Companyn tanssijoilla on syksyn (elokuu–joulukuu) 2023 yhteensä vähintään 40h koreografian tanssimista. Huomaattehan, että tanssijoiden on pidettävä tanssitekniikkaa yllä käymällä tanssin tekniikkatunneilla jossain tanssikoulussa baletin ja suositeltuna showtanssin tekniikkatunneilla.

Normaalihinta Junior Companylle on 990€. Helsinki Junior Companyn toimintaa tukee tällä hetkellä yksityiset tahot. 

Yksityisten tukien jälkeen, ryhmään osallistumisen hinta on 650€. Tanssilan edustusryhmien ja edustusplusryhmien tanssijat saavat tästä hinnasta -50% alennuksen ryhmän hinnasta.

Mitä ryhmässä oleminen sisältää?

Helsinki Junior Companyn tanssijat pääsevät esiintymään ammatilavalle kokoillan teoksella 1–2 kertaa vuodessa. Vuodesta riippuen saattaa olla myös mahdollisuus lähteä ulkomaille esiintymään. Ulkomaan matka on vapaahetoinen (toki suositeltu) ja se maksetaan erikseen ja tähän matkaan ilmoittaudutaan erikseen. 

Helsinki Junior Companyn tanssijat pääsevät osallistumaan tanssikuvauksiin sekä muihin mahdollisiin tempauksiin vuoden aikana. Osaa tanssijoista saatetaan pyytää myös yksityisesiintymisiin tai muihin edustustehtäviin. Osa näistä saattaa olla tanssijoille palkallisia mahdollisuuksia.

Tanssijat saavat esityksiin ja edustamistehtäviin tarvittavat esiintymisvaatteet ja edustusvarusteet Helsinki Junior Ballet -ryhmältä. 

Mitä tanssijan tulee huomioida ryhmässä mukana ollakseen?

Helsinki Junior Companyn tanssijat huolehtivat itse viikottaisesti tanssitekniikan treenaamisestaan. Suosittelemme vähintään 5h tanssiteknistä treenaamista viikossa. Ainakin osa näistä tunneista tulee olla klassista tai neoklassista balettia.

Helsinki Junior Companyn tanssijoilla tulee olla musta tanssipuku, musta balettihame, mustat sukkahousukankaiset tanssilegginsit, vaaleanpunaiset tanssisukkahousut, vaaleanpunaiset baletin harjoitustossut, kovakärkiset vaaleanpunaiset harjoitustossut. Lisäksi tanssijoilla on oltava tarvittaessa (jos koreografiaan tarvitaan) ihonvärisiksi maalatut kovakärkiset balettitossut ja ihonväriset pehmeät balettitossut.

Esityksiä varten tanssijat tarvitsevat meikit, hiustarvikkeet yms. tarvikkeet. Tanssijalla on oltava myös ihonväriset alusvaatteet esiintymisvaatteiden alle laitettavaksi.

Ehdot

Hinta on kokonaisuus eikä sitä hyvitetä, vaikka tanssija ei pääsisi osallistumaan harjoituksiin. Yli 1kk:n sairauslomatapauksissa (lääkärin kirjoittama yli 1kk:n pituinen sairauslomatodistus) voidaan siirtää maksu seuraavalle toimintakaudelle.

Tanssija sitoutuu ryhmässä toimimiseen koko lukuvuodeksi 2023–2024. 

Ilmoittaudu hakutilaisuuteen